Paprikasoep

Deze rooie rakker zit boordevol groenten. Paprika, paprika en nog eens paprika.

140 kcal

15 min. bereiden, 35 min. wachten

4.4/5

(277)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


januari 2020 - januari 2020

Aan de slag

  1. Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  2. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook hierin 3 min. op middelhoog vuur. Schep de paprika erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de bouillontablet met het water en de tijmblaadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

Wat vond je van dit recept?

Paprikasoep

Deze rooie rakker zit boordevol groenten. Paprika, paprika en nog eens paprika.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig