Sperziebonenstamppot met zwarte-oogbonen
Sperziebonenstamppot met zwarte-oogbonen

Sperziebonenstamppot met zwarte-oogbonen

Stamppot maak je eenvoudig vegan door havermelk te gebruiken.

45 min. bereiden
8 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

AH Biologisch gedroogde zwarte oogbonen

1 kg

iets kruimige aardappelen

1

middelgrote ui

2 el

rijstolie

600 g

sperziebonen

1 tl

gedroogd bonenkruid

250 ml

water

50 g

cashewnoten

50 ml

Oatly haverdrank

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppot maak je eenvoudig vegan door havermelk te gebruiken.

Aan de slag

1

Week de zwarte oogbonen 8-12 uur in 2 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

3

Snipper ondertussen de ui. Verhit de rijstolie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukjes van 2-3 cm. Voeg samen met het bonenkruid en het water toe aan de ui en laat met de deksel op de pan in 10 min. gaar worden. Roer regelmatig.

4

Hak ondertussen de noten grof en verwarm de havermelk. Giet de aardappelen af, voeg de havermelk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de olijfolie toe.

5

Schep de zwarte oogbonen en het sperziebonenmengsel door de puree en warm goed door. Bestrooi met de noten.