bewaar
Kimchi-kikkererwtenkoekjesmet courgettesalade
Kimchi-kikkererwtenkoekjesmet courgettesalade
bewaar

Kimchi-kikkererwtenkoekjesmet courgettesalade

Koekjes met kimchi; oftewel gefermenteerde groente. Lekker samen met de limoenyoghurt.

40 min. bereiden
licht pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kikkererwten in blik

160 g

kimchi in blik

150 g

biet julienne

2

salade-uitjes

2

scharreleieren

5 el

arachideolie

½

rode peper

2

midi komkommers

2

courgettes

1

limoen

1 el

sesamolie

60 g

milde kiemgroente

170 g

Griekse yoghurt 0%

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • keukenpapier

  • koekenpannen

Koekjes met kimchi; oftewel gefermenteerde groente. Lekker samen met de limoenyoghurt.

Aan de slag

1

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Houd 4 el sap van de kimchi apart en laat de rest uitlekken (per 4 personen). Doe de kikkererwten en 2 el kimchi-sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de kimchi en de helft van de bieten julienne grof en de salade-uitjes in dunne ringen. Klop de eieren los. Meng de erwten met de kimchi, de grofgesneden bieten julienne, salade-ui en het ei. Verdeel in 20 balletjes en druk een beetje plat.

2

Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak de koekjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Maak ondertussen de salade. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de komkommers en courgettes in dunne reepjes (julienne). Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in partjes.

4

Meng de rest van het kimchisap met de sesamolie tot een dressing. Schep de komkommer, courgette, kiemgroente, rest van de bieten julienne en rode peper om met de dressing en breng op smaak met peper.

5

Meng de yoghurt met het limoenrasp. Verdeel de salade over diepe kommen en leg de kimchi-koekjes en limoenpartjes erop. Serveer met de limoenyoghurt.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.