bewaar
Broccolistronk-pickles
Broccolistronk-pickles
bewaar

Broccolistronk-pickles

Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!

5 min. bereiden
24 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stronk

broccoli

2 tl

mosterdzaad

5 g

verse dille

125 ml

appel azijn

50 ml

water

25 g

fijne kristalsuiker

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)

Pickles zijn ideaal als je een vers product over hebt, deze met leftover broccoli is nog 3 maanden houdbaar!

Aan de slag

1

Snijd een dun plakje van de droge onderkant van een broccolistronk. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm dik. Doe de broccoli in een gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml).

2

Voeg het mosterdzaad (of een andere specerij als peperkorrels, karwij- of korianderzaad) toe en de dille (of bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm). Breng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout aan de kook.

3

Giet het kokende mengsel over de groente in de poten sluit deze af. Laat 24 uur trekken in de koelkast.

algemeenAppelazijn is heerlijk in diverse sauzen en chutneys. Op ah.nl/allerhande vind je meer inspiratie.

bewaartipNa ca. 2 dagen zijn de pickles goed op smaak. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar.

serveertipServeer bijvoorbeeld op je boterham, burger, door een salade of bij de borrel.