Chow mein

Met chow mein (letterlijk gebakken noedels) kun je alle kanten op. Deze maken we met kip, tauge en paksoi.

(4) waardeer
chinees hoofdgerecht Met chow mein (letterlijk gebakken noedels) kun je alle kanten op. Deze maken we met kip, tauge en paksoi. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de witte ui in halve ringen van 1 cm. Snijd een ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes in stukken van 3 cm (ook het groen). Snijd een ½ cm van de onderkant van de paksoi en snijd ze in stukken van 5 cm breed.
  3. Snijd de kip in repen van 1 cm breed en doe in een kom. Splits het ei en meng het eiwit door de kip (het geel wordt niet gebruikt). Roer de maïzena en ⅓ van de sesamolie erdoor en meng tot de kip overal een laagje heeft gekregen. Bestrooi met peper en zout.
  4. Verhit in een wok de rest van de olie op hoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 min. onder regelmatig omscheppen, zodat de kipreepjes niet aan elkaar plakken. Voeg de knoflook, gember en witte ui toe en bak 1 min mee. Doe de paksoi en bosui erbij, roer door en bak nog 2 min. Voeg de noedels, taugé, sojasaus en ketjap toe en roerbak tot alles warm is. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 65 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020

Chow mein

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chow mein

1
1
  • 250 g Chinese mie

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.

3
3
  • 60 g verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 witte ui

Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de witte ui in halve ringen van 1 cm.

4
4
  • 3 bosuitjes

Snijd een ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes in stukken van 3 cm (ook het groen).

5
5
  • 2 struiken Shanghai paksoi

Snijd een ½ cm van de onderkant van de paksoi en snijd ze in stukken van 5 cm breed.

6
6
  • 400 g biologische kipdijfilet

Snijd de kip in repen van 1 cm breed en doe in een kom.

7
7
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei en meng het eiwit door de kip (het geel wordt niet gebruikt).

8
8
  • 1½ el maizena
  • 1 el sesamolie

Roer de maïzena en de sesamolie erdoor en meng tot de kip overal een laagje heeft gekregen. Bestrooi met peper en zout.

9
9
  • 2 el sesamolie

Verhit in een wok de rest van de olie op hoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 min. onder regelmatig omscheppen, zodat de kipreepjes niet aan elkaar plakken.

10
10

Voeg de knoflook, gember en witte ui toe en bak 1 min mee.

11
11

Doe de paksoi en bosui erbij, roer door en bak nog 2 min.

12
12
  • 250 g taugé
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 4 el ketjap manis

Voeg de noedels, taugé, sojasaus en ketjap toe en roerbak tot alles warm is. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.