Vegetarische 'roti' met aardappel en sperziebonen
Vegetarische 'roti' met aardappel en sperziebonen
bewaar
bewaar

Vegetarische 'roti' met aardappel en sperziebonen

Handig: kant en klare rotivellen, zo hoef je alleen nog maar de vulling te maken voor deze vegetarische versie. Dat is in dit geval met aardappel en sperziebonen (in plaats van traditionele kousenband).

30 min. bereiden
licht pittig
46waarderingen

9 ingrediënten

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in kwarten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, bak de rulstukjes 3 min. op hoog vuur en neem uit de pan.

2

Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en fruit de tomatenpuree en nandan masala 2 min. op middelhoog vuur.Voeg de aardappelen en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. stoven. Voeg de laatste 2 min. de rulstukjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de steelaanzet van de snijbonen, halveer in de breedte en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de bonen in 5 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken.

4

Verwarm ondertussen de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gestoofde aardappelen met de rulstukjes, snijbonen en eieren over de rotivellen en serveer.

achtergrondinfoHet van oorsprong Indiase gerecht werd door de Hindoestanen mee naar Suriname genomen toen zij daar eind 19de eeuw als contractarbeiders op de plantages gingen werken. Officieel eet je roti met je handen. Scheur steeds een stukje van de ‘rotiplaat’ af en pak daarmee wat van de verschillende soorten groenten en eventueel vlees of kip. Zo raakt je hand alleen de roti zelf en niet het groente- en/of vleesmengsel.
bereidingstipWil je zelf de roti maken? Bekijk dan dit recept voor rotiplaat.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische 'roti' met aardappel en sperziebonen

Handig: kant en klare rotivellen, zo hoef je alleen nog maar de vulling te maken voor deze vegetarische versie. Dat is in dit geval met aardappel en sperziebonen (in plaats van traditionele kousenband).

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig