Ro­ti­rol

Roti bestellen? Met dit recept ben je net zo snel klaar als wanneer je wacht op de deurbel.

(1) waardeer
indiaas lunch Roti bestellen? Met dit recept ben je net zo snel klaar als wanneer je wacht op de deurbel. 4 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipdijfilet in reepjes van ca. 3 cm. Verhit de helft van de arachideolie in een hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de kip op een bord. Bak de ui en knoflook 2 min. in het achtergebleven bakvet.
  2. Voeg de Nandan massala toe en bak 30 sec. mee. Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, Madame Jeanette peper en de helft van het water toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de gebakken kip toe aan de saus en laat met het deksel op de pan in 40 min. stoven. Roer regelmatig.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Voeg de laatste 20 min. toe aan het massala-kipmengsel. Kook de eieren 9 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  4. Snijd de kousenband in stukjes van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een wok of koekenpan en roerbak de kousenband 1 min. Voeg de rest van het water water toe en roerbak 5 min. Verwijder de peper uit de kip. Snijd de eieren in de lengte in kwarten. Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de massalakip, de kousenband en de eieren op een rotivel en rol strak op.

Tip:

Zelf roti maken? Zoek op ah.nl/allerhande op '361584' voor een recept van aloe roti (rotivel met aardappelvulling aan de binnenkant) of zoek op '1188187' en stap 1 en 5 voor roti zonder vulling.

serveertip:

Een rotirol is voldoende als lunchgerecht. Wil je het serveren als hoofdgerecht? Reken dan anderhalve rol per persoon.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 53 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
januari 2020

Rotirol

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ti­rol

1
1
  • 400 g kipdijfilet
  • 1 el arachideolie

Snijd de kipdijfilet in reepjes van ca. 3 cm. Verhit arachideolie in een hapjespan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten

Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

3
3

Schep de kip op een bord. Bak de ui en knoflook 2 min. in het achtergebleven bakvet.

4
4
  • 2 el nandan masala
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 Madame Jeanette peper
  • 100 ml water

Voeg de Nandan massala toe en bak 30 sec. mee. Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, Madame Jeanette peper en het water toe en breng al roerend aan de kook.

5
5

Voeg de gebakken kip toe aan de saus en laat met het deksel op de pan in 40 min. stoven. Roer regelmatig.

6
6
  • 300 g vastkokende aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Voeg de laatste 20 min. toe aan het massala-kipmengsel.

7
7
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren 9 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

8
8
  • 300 g kousenband
  • 1 el arachideolie
  • 100 ml water

Snijd de kousenband in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de kousenband 1 min. Voeg de rest van het water water toe en roerbak 5 min.

9
9

Verwijder de peper uit de kip. Snijd de eieren in de lengte in kwarten.

10
10

Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de massalakip, de kousenband en de eieren op een rotivel en rol strak op.

serveertip:

Een rotirol is voldoende als lunchgerecht. Wil je het serveren als hoofdgerecht? Reken dan anderhalve rol per persoon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.