Eierkoeken
Zelf eierkoek maken kost je dus nog geen halfuurtje. Een fijn, luchtig en fluffy tussendoortje dus.

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- keukenmachine of handmixer
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren met de suiker in een ruime mengkom 5 min. met een handmixer tot een luchtig en dik mengsel.
- Spatel het citroenrasp, de bloem, bakpoeder en het zout kort door het ei-suikermengsel zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.
- Schep het beslag als hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog uit.
- Bak de eierkoeken in 10 min. goudbruin en gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 150 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 29 g
waarvan suikers 17 g -
vet 2 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 160 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Eierkoeken
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eierkoeken
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 citroen
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
- 2 middelgrote eieren
- 100 g kristalsuiker
Klop de eieren met de suiker in een ruime mengkom 5 min. met een handmixer tot een luchtig en dik mengsel.
- 100 g tarwebloem
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
Spatel het citroenrasp, de bloem, bakpoeder en het zout kort door het ei-suikermengsel zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.
Schep het beslag als hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog uit.
Bak de eierkoeken in 10 min. goudbruin en gaar.