Ei­er­koe­ken

Zelf eierkoek maken kost je dus nog geen halfuurtje. Een fijn, luchtig en fluffy tussendoortje dus.

  • tussendoortje
  • 6 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(22) waardeer
tussendoortje Zelf eierkoek maken kost je dus nog geen halfuurtje. Een fijn, luchtig en fluffy tussendoortje dus. 6 stuks
4 22

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren met de suiker in een ruime mengkom 5 min. met een handmixer tot een luchtig en dik mengsel.
  2. Spatel het citroenrasp, de bloem, bakpoeder en het zout kort door het ei-suikermengsel zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.
  3. Schep het beslag als hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog uit.
  4. Bak de eierkoeken in 10 min. goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Eierkoeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­er­koe­ken

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

3
3
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g kristalsuiker

Klop de eieren met de suiker in een ruime mengkom 5 min. met een handmixer tot een luchtig en dik mengsel.

4
4
  • 100 g tarwebloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Spatel het citroenrasp, de bloem, bakpoeder en het zout kort door het ei-suikermengsel zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.

5
5

Schep het beslag als hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog uit.

7
7

Bak de eierkoeken in 10 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.