Ge­roos­ter­de bloem­kool met groen­te­friet en sla

De geroosterde bloemkool: makkelijker dan je dacht. Heb jij 'm al eens geprobeerd?

(4) waardeer
hoofdgerecht De geroosterde bloemkool: makkelijker dan je dacht. Heb jij 'm al eens geprobeerd? 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakkwastje
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd uit het dikste deel (het midden) plakken van ca. 2 cm. Meng de al-andalus met ¼ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de specerijenolie met het kwastje. Rooster net onder het midden van de oven ca. 25 min. tot de roosjes zacht zijn.
  3. Verdeel ondertussen de zoete-aardappelfriet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de olie en bak 25 min. boven de bloemkool.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op laag vuur 4 min. tot goudbruin en hak fijn. Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze goed.
  5. Pers de citroen uit. Klop het citroensap met de rest van de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  6. Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en verdeel over de borden. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de hazelnoten. Verdeel de friet over de borden. Besprenkel de sla met de dressing en serveer erbij.

bereidingstip:

Geen twee bakplaten in huis? Bedek een rooster met aluminiumfolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde bloemkool met groentefriet en sla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bloem­kool met groen­te­friet en sla

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 bloemkool

Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd uit het dikste deel (het midden) 4 plakken van ca. 2 cm.

3
3
  • 4 tl al-andalus
  • 2 el milde olijfolie

Meng de al-andalus met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de specerijenolie met het kwastje.

5
5

Rooster net onder het midden van de oven ca. 25 min. tot de roosjes zacht zijn.

6
6
  • 600 g zoete-aardappelfriet

Verdeel ondertussen de zoete-aardappelfriet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Meng met de olie en bak 25 min. boven de bloemkool.

8
8
  • 95 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op laag vuur 4 min. tot goudbruin en hak fijn.

9
9
  • 1 kropsla

Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze goed.

10
10
  • ½ citroen

Pers de citroen uit.

11
11
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 tl honing

Klop het citroensap met de rest van de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper.

12
12

Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en verdeel over de borden.

13
13
  • 150 g feta 50+

Verkruimel de feta erover en bestrooi met de hazelnoten.

14
14

Verdeel de friet over de borden.

15
15

Besprenkel de sla met de dressing en serveer erbij.

bereidingstip:

Geen twee bakplaten in huis? Bedek een rooster met aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.