Geroosterde bloemkool met groentefriet en sla
De geroosterde bloemkool: makkelijker dan je dacht. Heb jij 'm al eens geprobeerd?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 bloemkool
- 4 tl al-andalus
- 8 el milde olijfolie
- 600 g zoete-aardappelfriet
- 95 g hazelnoten
- 1 kropsla
- ½ citroen
- 1 tl honing
- 150 g feta 50+
Keukenspullen
- bakkwastje
- 2 bakplaten
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd uit het dikste deel (het midden) plakken van ca. 2 cm. Meng de al-andalus met ¼ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de specerijenolie met het kwastje. Rooster net onder het midden van de oven ca. 25 min. tot de roosjes zacht zijn.
- Verdeel ondertussen de zoete-aardappelfriet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de olie en bak 25 min. boven de bloemkool.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op laag vuur 4 min. tot goudbruin en hak fijn. Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze goed.
- Pers de citroen uit. Klop het citroensap met de rest van de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper.
- Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en verdeel over de borden. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de hazelnoten. Verdeel de friet over de borden. Besprenkel de sla met de dressing en serveer erbij.
bereidingstip:
Geen twee bakplaten in huis? Bedek een rooster met aluminiumfolie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 815 kcal
- eiwit 18 g
-
koolhydraten 56 g
waarvan suikers 14 g -
vet 55 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 480 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Geroosterde bloemkool met groentefriet en sla
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde bloemkool met groentefriet en sla
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 bloemkool
Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd uit het dikste deel (het midden) 4 plakken van ca. 2 cm.
- 4 tl al-andalus
- 2 el milde olijfolie
Meng de al-andalus met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de specerijenolie met het kwastje.
Rooster net onder het midden van de oven ca. 25 min. tot de roosjes zacht zijn.
- 600 g zoete-aardappelfriet
Verdeel ondertussen de zoete-aardappelfriet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat.
- 2 el milde olijfolie
Meng met de olie en bak 25 min. boven de bloemkool.
- 95 g hazelnoten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op laag vuur 4 min. tot goudbruin en hak fijn.
- 1 kropsla
Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze goed.
- ½ citroen
Pers de citroen uit.
- 4 el milde olijfolie
- 1 tl honing
Klop het citroensap met de rest van de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en verdeel over de borden.
- 150 g feta 50+
Verkruimel de feta erover en bestrooi met de hazelnoten.
Verdeel de friet over de borden.
Besprenkel de sla met de dressing en serveer erbij.
bereidingstip:
Geen twee bakplaten in huis? Bedek een rooster met aluminiumfolie.