Bloemkoolbodemquiche met groente en kokosmelk
Bloemkoolbodemquiche met groente en kokosmelk

Bloemkoolbodemquiche met groente en kokosmelk

Ruil de standaardbodem van je hartige taart in voor een variant met bloemkool.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
licht pittig
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

Parmezaanse kaas

400 g

koelverse bloemkoolrijst

60 g

amandelmeel

6

middelgrote eieren

1 el

zonnebloemolie

600 g

wokgroente Chinees

1½ el

soto kruiden

200 ml

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

Ruil de standaardbodem van je hartige taart in voor een variant met bloemkool.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Meng met de bloemkoolrijst, het amandelmeel, ⅓ van de eieren, peper en eventueel zout tot een samenhangend deeg.

3

Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede springvorm. Maak een opstaande rand van ca. 4 cm. Bak in 20 min. gaar in de oven. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de groente met de sotokruiden 4 min. Breng op smaak met peper en zout.

4

Klop de rest van de eieren los met de kokosmelk. Schep de wokgroenten op het deeg in de springvorm en giet er het eiermengsel over. Laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.

tip

combinatietipMet de overgebleven wokgroente kun je de volgende dag een lekkere gevulde omelet maken.

combinatietipSotokruiden kun je ook gebruiken in een soep of noedelgerecht.