Vol­ko­ren­pi­ta’s met kip­ge­hakt­bal­le­tjes, biet en se­sam­saus

In 30 min. een gezond maaltje op tafel. Fijn toch?

(15) waardeer
hoofdgerecht In 30 min. een gezond maaltje op tafel. Fijn toch? 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  2. Meng een ½ tl citroenrasp (per 4 personen) in een kom met de bosui, komijn, paprikapoeder en het kipgehakt. Breng op smaak met peper. Draai hier met vochtige handen 4 balletjes per persoon van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 7 min. rondom bruin.
  3. Meng ondertussen de tahin met de yoghurt, knoflook, 4 el citroensap (per 4 personen) en de rest van het citroenrasp tot sesamsaus. Gril de pita’s 4 min. in een grillpan en snijd ze open.
  4. Schep in elk broodje royaal rode biet, peen en radijsmix en leg hier de gehaktballetjes op. Serveer met de sesamsaus, de rest van de rode biet, peen en radijsmix.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpita’s met kipgehaktballetjes, biet en sesamsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pi­ta’s met kip­ge­hakt­bal­le­tjes, biet en se­sam­saus

1
1
  • 3 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen

Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 g kipgehakt naturel

Meng een ½ tl citroenrasp (per 4 personen) in een kom met de bosui, komijn, paprikapoeder en het kipgehakt. Breng op smaak met peper.

3
3

Draai hier met vochtige handen 4 balletjes per persoon van.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 7 min. rondom bruin.

5
5
  • 4 el tahin wit
  • 100 ml magere yoghurt

Meng ondertussen de tahin met de yoghurt, knoflook, 4 el citroensap (per 4 personen) en de rest van het citroenrasp tot sesamsaus.

6
6
  • 4 volkorenpita's

Gril de pita’s 4 min. in een grillpan en snijd ze open.

7
7
  • 400 g geraspte rode bieten
  • 150 g rauwkost peen julienne
  • 150 g rauwkost radijsmix

Schep in elk broodje royaal rode biet, peen en radijsmix en leg hier de gehaktballetjes op.

8
8

Serveer met de sesamsaus, de rest van de rode biet, peen en radijsmix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.