Sticky tempé-spareribs
Wist je dat je tempé op de bbq kunt doen? Marineren en dan 20 min. grillen. Klaar is tempe.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g tempeh
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 100 ml ketchup
- 250 ml Remia Black Jack smokey bbq
- 4 el agavesiroop
- 6 el sojasaus
- 4 el water
Keukenspullen
- diepvrieszak
- barbecue
- bakkwastje
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tempé in 20 repen (per 4 personen). Snipper de sjalot en pers de knoflook. Meng met de ketchup, barbecuesaus, agavesiroop, sojasaus en het water in een kom. Voeg de tempé toe en schep alles in een grote diepvrieszak. Meng goed en laat 1 uur marineren in de koelkast.
- Steek de barbecue aan. Haal de tempé uit de zak. Bewaar de rest van de marinade. Gril de tempé-spareribs 10 min. op de barbecue krokant. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Keer regelmatig en besprenkel voor serveren met de rest van de marinade.

Sticky tempé-spareribs
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 17 g
-
koolhydraten 45 g
waarvan suikers 38 g -
vet 9 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 1.920 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Sticky tempé-spareribs
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sticky tempé-spareribs
- 500 g tempeh
Snijd de tempé in 20 repen (per 4 personen).
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 100 ml ketchup
- 250 ml Remia Black Jack smokey bbq
- 4 el agavesiroop
- 6 el sojasaus
- 4 el water
Snipper de sjalot en pers de knoflook. Meng met de ketchup, barbecuesaus, agavesiroop, sojasaus en het water in een kom.
Voeg de tempé toe en schep alles in een grote diepvrieszak. Meng goed en laat 1 uur marineren in de koelkast.
Steek de barbecue aan.
Haal de tempé uit de zak. Bewaar de rest van de marinade.
Gril de tempé-spareribs 10 min. op de barbecue krokant. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade.
Keer regelmatig en besprenkel voor serveren met de rest van de marinade.