Sticky tempé-spareribs
Sticky tempé-spareribs

Sticky tempé-spareribs

Wist je dat je tempé op de bbq kunt doen? Marineren en dan 20 min. grillen. Klaar is tempe.

20 min. bereiden
1 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tempeh

1

sjalot

1 teen

knoflook

100 ml

ketchup

250 ml

Remia Black Jack smokey bbq

4 el

agavesiroop

6 el

sojasaus

4 el

water

Dit heb je nodig

  • diepvrieszak

  • barbecue

  • bakkwastje

Wist je dat je tempé op de bbq kunt doen? Marineren en dan 20 min. grillen. Klaar is tempe.

Aan de slag

1

Snijd de tempé in 20 repen (per 4 personen). Snipper de sjalot en pers de knoflook. Meng met de ketchup, barbecuesaus, agavesiroop, sojasaus en het water in een kom. Voeg de tempé toe en schep alles in een grote diepvrieszak. Meng goed en laat 1 uur marineren in de koelkast.

2

Steek de barbecue aan. Haal de tempé uit de zak. Bewaar de rest van de marinade. Gril de tempé-spareribs 10 min. op de barbecue krokant. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Keer regelmatig en besprenkel voor serveren met de rest van de marinade.

tip

Sticky tempé-spareribs

Instructievideo - 00:31 min.