Grillkaasburger met yoghurtdressing

De stevige structuur van de grillkaas kun je uitstekend grillen. En je bent al in 20 min. klaar.

640 kcal

20 min. bereiden, 5 min. wachten

4.5/5

(42)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • barbecue


2020 nr. 04 - Een beetje groener

BBQ-gids 2024 - BBQ-gids 2024

Aan de slag

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de grillkaas overlangs in 2 plakken (voor 4 personen). Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van een ½ cm (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing en olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de plakken grillkaas toe. Meng tot alles bedekt is en laat 5 min. marineren. Haal de grillkaas uit de marinade.

  2. Meng de Griekse yoghurt door de overgebleven marinade. Gril de plakken grillkaas en aubergine 6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan en de aubergine gaar is. Keer halverwege. Snijd de bakkersbollen doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de yoghurt-honingdressing. Beleg met de aubergine, de grillkaasburger en de rauwkost radijs. Dek af met de bovenste helften.

  • resttipSnijd voor een snelle salade de overgebleven aubergine in plakken, gril ze 6 min. en snijd in stukken. Lekker met wat balsamicoazijn en verse munt.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Gegrilde halloumiburgers

    Instructievideo - 00:50 min.

Wat vond je van dit recept?

Grillkaasburger met yoghurtdressing

De stevige structuur van de grillkaas kun je uitstekend grillen. En je bent al in 20 min. klaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig