bewaar
Mini cheesecakes met blauwebessensaus
Mini cheesecakes met blauwebessensaus
bewaar

Mini cheesecakes met blauwebessensaus

Geluk in een glaasje! Voor deze heerlijke no bake mini-cheesecakes heb je de oven niet nodig.

25 min. bereiden
1 uur wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

1

citroen

125 g

haverkoekje

200 g

roomkaas

65 g

fijne kristalsuiker

125 ml

verse slagroom

150 g

blauwe bessen

100 ml

water

1 tl

maizena

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • glaasjes

  • handmixer

Geluk in een glaasje! Voor deze heerlijke no bake mini-cheesecakes heb je de oven niet nodig.

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers de vrucht uit.

2

Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijn kruim. Giet de gesmolten boter erbij en mix kort tot alles is gemengd. Verdeel het koekjes-botermengsel over de glaasjes. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel.

3

Roer de roomkaas los met het citroenrasp, -sap en 50 g suiker (per 4 personen). Klop de slagroom stijf met een handmixer. Meng de slagroom met het roomkaasmengsel.

4

Verdeel het roommengsel over de koekjesbodems. Zet de glaasjes minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.

5

Houd een handje blauwe bessen apart voor garnering. Breng de rest van de blauwe bessen met het water, de maizena en de rest van de suiker aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken tot de saus iets is ingekookt. Roer goed door terwijl je de bessen een beetje plet. Laat afkoelen.

6

Haal de glaasjes uit de koelkast, verdeel de blauwebessensaus erover en versier met een paar achtergehouden blauwe bessen.