Vegaschnitzel met gegrilde prei en puree
Vegaschnitzel met gegrilde prei en puree

Vegaschnitzel met gegrilde prei en puree

Aardappelen, groente, vegetarische schnitzel! Het klassieke AGV'tje maar dan net even anders.

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

preien

1 kg

iets kruimige aardappel

2 el

milde olijfolie

4

vegetarische schnitzels

1 tl

paprikapoeder

100 ml

volle melk

8 el

barbecuesaus

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • grillpan

Aardappelen, groente, vegetarische schnitzel! Het klassieke AGV'tje maar dan net even anders.

Aan de slag

1

Snijd de groene uiteinden van de prei, was deze stukken en snijd fijn. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de fijngesneden prei in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Snijd ondertussen 1 cm van de onderkanten van de preien. Was de prei en snijd in de breedte doormidden. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de prei 7 min. Giet af.

3

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

4

Halveer de stukken prei in de lengte. Meng de rest van de olie met de paprikapoeder. Bestrijk de prei met de bakkwast met de paprika-olie.

5

Verhit de grillpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en gril de prei ca. 3 min. op de snijkant. Keer om en gril nog 1 min. Breng eventueel op smaak met zout.

6

Giet de aardappelen en het preigroen af en stamp fijn. Voeg de melk toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Serveer de aardappelpuree met de stukken gegrilde prei, schnitzels en barbecuesaus.

tip

variatietipJe kunt de vega schnitzels ook vervangen door gepaneerde schnitzels.