bewaar
Surinaamse bami
Surinaamse bami
bewaar

Surinaamse bami

Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.

20 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4 l

water

4

maggiblokjes

500 g

spaghetti

345 g

kipdijfilet

2

sjalotten

3 tenen

knoflook

3 cm

verse gember

2 el

arachideolie

1 tl

5 kruidenpoeder

1 tl

trassie trafasie

1 el

tomatenpuree in blik

4 el

ketjap asin

2 el

ketjap manis

10 g

verse selderij

Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.

Aan de slag

1

Breng een pan met het water en de maggiblokjes aan de kook, en kook de spaghetti beetgaar. Giet af, vang 150 ml van het kookvocht op (per 6 personen).

2

Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 cm, snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip 3 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager. Voeg de sjalot, knoflook, gember, 5 spice en trassi toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, ketjap asin, ketjap manis en het opgevangen kookvocht toe, bak nog 2 min.

3

Schep de afgegoten spaghetti erdoor en meng goed. Snijd de bladselderij fijn en bestrooi. Serveer direct.

combinatietipLekker met een zoetzure komkommersalade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Surinaamse bami

Weetje: voor Surinaamse bami gebruik je spaghetti in plaats van noedels.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig