bewaar
Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen
Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen
bewaar

Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen

Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.

25 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

scharrel kipfilets

2 el

milde olijfolie

2 el

kipkruiden

400 g

snijbonen

300 g

pandanrijst

600 ml

kokend water

300 g

snoeptomaatjes

Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.

Aan de slag

1

Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1½ cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.

3

Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.

vegatipJe kunt ook 2 schalen vegetarische stukjes als van kip gebruiken (à 160 g).

Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen

Instructievideo - 00:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen

Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig