Eenpansgerecht met kip en snijbonen
Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.
495 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram scharrel kipfilets
scharrel kipfilets
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
2 eetlepel kipkruiden
kipkruiden
400 gram snijbonen
snijbonen
300 gram pandanrijst
pandanrijst
600 ml kokend water
kokend water
300 gram snoeptomaatjes
snoeptomaatjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 week 29-32 - 2021 week 29-32
juni/juli 2020 - juni/juli 2020
Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1½ cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.
Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.
- vegatipJe kunt ook 2 schalen vegetarische stukjes als van kip gebruiken (à 160 g).
Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen
Instructievideo - 00:22 min.
Eenpansgerecht met kip en snijbonen
Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.

hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1½ cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.
Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.
vegatip:Je kunt ook 2 schalen vegetarische stukjes als van kip gebruiken (à 160 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g scharrel kipfilets
2 el milde olijfolie
2 el kipkruiden
400 g snijbonen
300 g pandanrijst
600 ml kokend water
300 g snoeptomaatjes




