Eenpansgerecht met kip en snijbonen

Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.

495 kcal

25 min. bereiden

3.9/5

(254)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram scharrel kipfilets

    scharrel kipfilets

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 2 eetlepel kipkruiden

    kipkruiden

  • 400 gram snijbonen

    snijbonen

  • 300 gram pandanrijst

    pandanrijst

  • 600 ml kokend water

    kokend water

  • 300 gram snoeptomaatjes

    snoeptomaatjes

2021 week 29-32 - 2021 week 29-32

juni/juli 2020 - juni/juli 2020

Aan de slag

  1. Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1½ cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan (Ø 28 cm) en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

  2. Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet het kokende water erbij en kook 10 min. met de deksel op de pan.

  3. Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.

  • vegatipJe kunt ook 2 schalen vegetarische stukjes als van kip gebruiken (à 160 g).
  • Eenpansrijstschotel met kip en snijbonen

    Instructievideo - 00:22 min.

Wat vond je van dit recept?

Eenpansgerecht met kip en snijbonen

Maximaal genieten en minimaal afwassen doe je met een eenpansgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig