Tor­til­la met kool­sa­la­de, bo­nen & vis­sticks

Tortilla time! Laat maar kraken, die extra krokante wraps met vissticks.

(15) waardeer
hoofdgerecht Tortilla time! Laat maar kraken, die extra krokante wraps met vissticks. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vissticks op middelhoog vuur in 8 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de sour cream met de rodekool en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  3. Prak de zwarte bonen met een vork tot een grove puree. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de jalapeño grof en de koriander fijn.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de tortilla’s 20 sec. op middelhoog vuur. Beleg elke tortilla met rodekoolsalade, bonenpuree, wat plakjes avocado, vissticks en jalapeño. Bestrooi met wat koriander. Rol op en snijd doormidden. Serveer 1½ wrap per persoon.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tortilla met koolsalade, bonen & vissticks

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la met kool­sa­la­de, bo­nen & vis­sticks

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 15 diepvries vissticks

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vissticks op middelhoog vuur in 8 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

2
2
  • 400 g zwarte bonen in blik

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 125 ml sour cream
  • 300 g gesneden rodekool

Meng de sour cream met de rodekool en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

4
4

Prak de zwarte bonen met een vork tot een grove puree. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

5
5
  • 1 avocado

Halveer de avocado overlangs, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

6
6
  • 3 el jalapeñopepers in pot
  • 7½ g verse koriander

Snijd de jalapeño grof en de koriander fijn.

7
7
  • 6 tortillawraps

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de tortilla’s 20 sec. op middelhoog vuur.

8
8

Beleg elke tortilla met rodekoolsalade, bonenpuree, wat plakjes avocado, vissticks en jalapeño. Bestrooi met wat koriander.

9
9

Rol op en snijd doormidden. Serveer 1½ wrap per persoon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.