bewaar
Vissticks met aardappelfriet, kool-erwtensalade & yoghurtdip
Vissticks met aardappelfriet, kool-erwtensalade & yoghurtdip
bewaar

Vissticks met aardappelfriet, kool-erwtensalade & yoghurtdip

Friet & vissticks: een trip down memory lane.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

3 el

milde olijfolie

1 tl

gerookte paprikapoeder

15

vissticks

300 g

diepvries tuinerwten

1

sinaasappel

300 g

biologische gesneden rodekool

200 g

Griekse yoghurt 0%

½ teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Friet & vissticks: een trip down memory lane.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in dunne parten. Meng met ⅓ van de olie, de gerookte-paprikapoeder en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de vissticks in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Kook ondertussen de tuinerwten 5 min. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de sinaasappelparten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap op (per 4 personen). Halveer de parten. Giet de tuinerwten af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Meng met de sinaasappelparten, rodekool en ⅔ van de yoghurt. Breng op smaak met het sinaasappelrasp, 2 el sinaasappelsap en peper.

4

Pers de knoflook boven de rest van de yoghurt en breng op smaak met peper. Serveer de yoghurtdip bij de vissticks, zoete-aardappelfriet en kool-erwtensalade.

algemeenMaak wat extra koolsalade: lekker voor de volgende dag als lunch. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meng de dressing er vlak voor serveren door.