Vis­sticks met aard­ap­pelfriet, kool-erw­ten­sa­la­de & yog­hurt­dip

Friet & vissticks: een trip down memory lane.

(1) waardeer
hoofdgerecht Friet & vissticks: een trip down memory lane. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in dunne parten. Meng met ⅓ van de olie, de gerookte-paprikapoeder en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de vissticks in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Kook ondertussen de tuinerwten 5 min. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de sinaasappelparten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap op (per 4 personen). Halveer de parten. Giet de tuinerwten af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Meng met de sinaasappelparten, rodekool en ⅔ van de yoghurt. Breng op smaak met het sinaasappelrasp, 2 el sinaasappelsap en peper.
  4. Pers de knoflook boven de rest van de yoghurt en breng op smaak met peper. Serveer de yoghurtdip bij de vissticks, zoete-aardappelfriet en kool-erwtensalade.

Tip:

Maak wat extra koolsalade: lekker voor de volgende dag als lunch. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meng de dressing er vlak voor serveren door.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 90 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 19-20

Vissticks met aardappelfriet, kool-erwtensalade & yoghurtdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­sticks met aard­ap­pelfriet, kool-erw­ten­sa­la­de & yog­hurt­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in dunne parten. Meng met de olie, de gerookte-paprikapoeder en peper.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 15 vissticks

Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de vissticks in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 300 g diepvries tuinerwten

Kook ondertussen de tuinerwten 5 min.

6
6
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel.

7
7

Snijd de sinaasappelparten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap op (per 4 personen). Halveer de parten.

8
8

Giet de tuinerwten af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

9
9
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 133⅓ g Griekse yoghurt 0%

Meng met de sinaasappelparten, rodekool en de yoghurt. Breng op smaak met het sinaasappelrasp, 2 el sinaasappelsap en peper.

10
10
  • ½ teen knoflook
  • 66⅔ g Griekse yoghurt 0%

Pers de knoflook boven de rest van de yoghurt en breng op smaak met peper.

11
11

Serveer de yoghurtdip bij de vissticks, zoete-aardappelfriet en kool-erwtensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.