Pit­ti­ge noe­del­sa­la­de met man­godres­sing

Deze noedelsalade heb je al in 15 minuten op tafel.

(5) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Deze noedelsalade heb je al in 15 minuten op tafel. 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de halve vrucht. Pers die helft uit en snijd de andere in partjes. Doe het limoenrasp en 1 el -sap (per 2 personen) met de mayonaise en mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de blaadjes munt fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Snijd de kipfilet in plakjes. Meng de dressing door de noedels en schep de munt, rode peper, courgettespaghetti en kip erdoor. Garneer met de kiemgroente.

Tip:

De overgebleven kiemgroente is ook erg lekker op een broodje.

serveertip:

Lekker met gezouten cashewnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 82 g
    waarvan suikers 26 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 31-34

Pittige noedelsalade met mangodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge noe­del­sa­la­de met man­godres­sing

1
1
  • 160 g mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de halve vrucht. Pers die helft uit en snijd de andere in partjes.

3
3
  • 2½ el Hellmann's mayonaise
  • 175 g verse zongerijpte mangostukjes

Doe het limoenrasp en 1 el -sap (per 2 personen) met de mayonaise en mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 7½ g verse munt

Snijd de blaadjes munt fijn.

6
6
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

7
7
  • 150 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in plakjes.

8
8
  • 400 g courgettespaghetti
  • 30 g pittige kiemgroente

Meng de dressing door de noedels en schep de munt, rode peper, courgettespaghetti en kip erdoor. Garneer met de kiemgroente.

serveertip:

Lekker met gezouten cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.