Strac­ci­a­tel­la­ijs­taart met aard­bei­en

Voor deze homemade ijstaart met maar 5 ingrediënten heb je eigenlijk vooral geduld nodig.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(0) waardeer
italiaans nagerecht Voor deze homemade ijstaart met maar 5 ingrediënten heb je eigenlijk vooral geduld nodig. 12 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • cakeblik (ca. 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de basismix stracciatella-ijs volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk, maar laat nog niet opstijven. Snijd de cakerol in 14 plakken (per 12 personen).
  2. Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het ijsmengsel over de bodem van het cakeblik. Verdeel de helft van de plakken cake erover. Maak zo nog 1 laag en vouw het folie over het ijs. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.
  3. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in plakken. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het vershoudfolie. Bestrijk de cake rondom met de geklopte slagroom en verdeel de plakjes aardbei erover. Serveer direct.

variatietip:

Je kunt in plaats van de basismix voor ijs stracciatella ook de variant bourbon­vanille of chocolade gebruiken.

serveertip:

Lekker met geschaafde pure chocola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 22 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 31-34

Stracciatella­ijstaart met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Strac­ci­a­tel­la­ijs­taart met aard­bei­en

1
1
  • 240 g Dr. Oetker basismix voor ijs stracciatella in zakje
  • 500 ml volle melk

Bereid de basismix stracciatella-ijs volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk, maar laat nog niet opstijven.

2
2
  • 300 g cakerollen met aardbeienvulling

Snijd de cakerol in 14 plakken (per ijstaart).

3
3

Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en laat de randen ruim overhangen.

4
4

Verdeel de helft van het ijsmengsel over de bodem van het cakeblik. Verdeel de helft van de plakken cake erover.

5
5

Maak zo nog 1 laag en vouw het folie over het ijs. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.

6
6
  • 250 g verse aardbeien

Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in plakken.

7
7

Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het vershoudfolie.

8
8
  • 500 ml opgeklopte slagroom in beker

Bestrijk de cake rondom met de geklopte slagroom en verdeel de plakjes aardbei erover. Serveer direct.

variatietip:

Je kunt in plaats van de basismix voor ijs stracciatella ook de variant bourbon­vanille of chocolade gebruiken.

serveertip:

Lekker met geschaafde pure chocola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.