bewaar
Stracciatella­ijstaart met aardbeien
Stracciatella­ijstaart met aardbeien
bewaar

Stracciatella­ijstaart met aardbeien

Voor deze homemade ijstaart met maar 5 ingrediënten heb je eigenlijk vooral geduld nodig.

25 min. bereiden
6 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

12 personen

240 g

Dr. Oetker basismix voor ijs stracciatella in zakje

500 ml

volle melk

300 g

cakerol met aardbeienvulling

250 g

verse aardbei

500 ml

opgeklopte slagroom in beker

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • cakeblik (ca. 30 cm)

Voor deze homemade ijstaart met maar 5 ingrediënten heb je eigenlijk vooral geduld nodig.

Aan de slag

1

Bereid de basismix stracciatella-ijs volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk, maar laat nog niet opstijven. Snijd de cakerol in 14 plakken (per 12 personen).

2

Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het ijsmengsel over de bodem van het cakeblik. Verdeel de helft van de plakken cake erover. Maak zo nog 1 laag en vouw het folie over het ijs. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.

3

Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in plakken. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het vershoudfolie. Bestrijk de cake rondom met de geklopte slagroom en verdeel de plakjes aardbei erover. Serveer direct.

variatietipJe kunt in plaats van de basismix voor ijs stracciatella ook de variant bourbon­vanille of chocolade gebruiken.

serveertipLekker met geschaafde pure chocola.