Stracciatella­ijstaart met aardbeien

Voor deze homemade ijstaart met maar 5 ingrediënten heb je eigenlijk vooral geduld nodig.

300 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 6 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de basismix stracciatella-ijs volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk, maar laat nog niet opstijven. Snijd de cakerol in 14 plakken (per 12 personen).

  2. Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het ijsmengsel over de bodem van het cakeblik. Verdeel de helft van de plakken cake erover. Maak zo nog 1 laag en vouw het folie over het ijs. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.

  3. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in plakken. Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het vershoudfolie. Bestrijk de cake rondom met de geklopte slagroom en verdeel de plakjes aardbei erover. Serveer direct.

  • variatietipJe kunt in plaats van de basismix voor ijs stracciatella ook de variant bourbon­vanille of chocolade gebruiken.
  • serveertipLekker met geschaafde pure chocola.

Stracciatella­ijstaart met aardbeien

Voor deze homemade ijstaart met maar 5 ingrediënten heb je eigenlijk vooral geduld nodig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig