Roer­bak met worst & ru­co­la­may­o­nai­se

In 20 minuten een fijne maaltijd op tafel. Handig toch?

(1) waardeer
hoofdgerecht In 20 minuten een fijne maaltijd op tafel. Handig toch? 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Druk met een houten lepel in stukjes.
  2. Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkel, bewaar het venkelgroen. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne reepjes. Voeg de venkel en het venkelzaad toe aan de worst en bak 2 min.
  3. Snijd ondertussen de courgette in plakjes van een ½ cm, voeg toe en bak 5 min. mee.
  4. Doe de helft van de rucola samen met de mayonaise en het water in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  5. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg samen met de rest van de rucola toe en schep om. Bestrooi met de bosui en serveer de rucolamayonaise erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 24 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 31-34

Roerbak met worst & rucolamayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak met worst & ru­co­la­may­o­nai­se

1
1
  • 4 varkensbraadworsten

Verwijder het vel van de worsten.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Druk met een houten lepel in stukjes.

3
3
  • 1 venkelknol

Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkel, bewaar het venkelgroen.

4
4
  • 1 el venkelzaad

Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne reepjes. Voeg de venkel en het venkelzaad toe aan de worst en bak 2 min.

5
5
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in plakjes van een ½ cm, voeg toe en bak 5 min. mee.

6
6
  • 42½ g rucola
  • 6 el Zaanse mayonaise
  • 2 el water

Doe de rucola samen met de mayonaise en het water in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 bosuitjes

Snijd de bosui in dunne ringetjes.

8
8
  • 800 g linzen in blik
  • 42½ g rucola

Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg samen met de rest van de rucola toe en schep om.

9
9

Bestrooi met de bosui en serveer de rucolamayonaise erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.