Ra­ta­touil­le met bur­ra­ta

Met deze schotel kom je zó aan je dagelijkse hoeveelheid groente.

(8) waardeer
hoofdgerecht Met deze schotel kom je zó aan je dagelijkse hoeveelheid groente. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika’s, courgette, aubergine en ui in niet al te kleine stukken. Pluk de blaadjes van het basilicum en scheur grof. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de groenten rondom aan. Giet er de cremaceto bij, bestrooi met peper en zout en laat 10 min. sudderen.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Serveer de ratatouille met de gekookte pasta. Leg op elk bord een halve bol burrata boven op de ratatouille. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en het basilicum.

variatietip:

Je kunt de burrata ook vervangen voor buffelmozzarella.

variatietip:

De ratatouille is ook lekker met knapperig brood in plaats van spaghetti.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 84 g
    waarvan suikers 28 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Ratatouille met burrata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le met bur­ra­ta

1
1
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 middelgrote uien
  • 10 g verse basilicum

Snijd de paprika’s, courgette, aubergine en ui in niet al te kleine stukken. Pluk de blaadjes van het basilicum en scheur grof.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de groenten rondom aan.

3
3
  • 125 ml cremaceto classico

Giet er de cremaceto bij, bestrooi met peper en zout en laat 10 min. sudderen.

4
4
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 300 g burrata

Serveer de ratatouille met de gekookte pasta. Leg op elk bord een halve bol burrata boven op de ratatouille.

6
6
  • 30 g Parmezaanse kaas

Bestrooi met de Parmezaanse kaas en het basilicum.

variatietip:

Je kunt de burrata ook vervangen voor buffelmozzarella.

variatietip:

De ratatouille is ook lekker met knapperig brood in plaats van spaghetti.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.