Orzo met burrata

Twee favorieten op één bord: orzo en romige burrata. Deze vegetarische variant staat binnen 20 minuten op tafel. Maak ‘m af met chilivlokken, cremaceto en verse basilicum.

670 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de milde olijfolie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur tot-ie iets begint te kleuren. Voeg ¾ van knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de orzo, polpa, cremaceto en het water toe, roer alles goed door elkaar en laat met de deksel op de pan 10-12 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Snijd ondertussen de takjes van het basilicum heel fijn en laat meekoken met de orzo. Snijd de blaadjes basilicum fijn en meng met de rest van de knoflook en de extra vierge olijfolie, breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Laat de burrata uitlekken en verdeel met de basilicumolie over de tomatenorzo.

  • combinatietipLekker met rucolasalade.
  • combinatietipMeer groente? Voeg bij stap 1 een hele fijngesneden courgette of 2 rode paprika’s toe.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Orzo met burrata

Twee favorieten op één bord: orzo en romige burrata. Deze vegetarische variant staat binnen 20 minuten op tafel. Maak ‘m af met chilivlokken, cremaceto en verse basilicum.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig