To­sta­da’s met kip, cris­py mais en zwar­te bo­nen

Van deze kleurrijke en snelle tostada's wordt iedereen vrolijk.

(0) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Van deze kleurrijke en snelle tostada's wordt iedereen vrolijk. 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wraps over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in het midden van de oven.
  2. Meng ondertussen de komijn, peper en zout door de sour cream. Laat de mais uitlekken, doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de kip in dunne plakjes en de paprika’s in dunne ringen.
  3. Besmeer de tostada’s met de sour cream en beleg achtereen­ volgens met de kip, bonen, kip, mais en paprika.

serveertip:

Lekker met verse krul peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 70 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 37-38

Tostada’s met kip, crispy mais en zwarte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­sta­da’s met kip, cris­py mais en zwar­te bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 tortillawraps

Verdeel de wraps over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 1 tl gemalen komijn
  • 62½ g sour cream

Meng ondertussen de komijn, peper en zout door de sour cream.

4
4
  • 150 g crispy mais
  • 200 g zwarte bonen in blik

Laat de mais uitlekken, doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

5
5
  • 100 g gerookte scharrelkipfilet
  • 6 snoeppaprika's

Snijd de kip in dunne plakjes en de paprika’s in dunne ringen.

6
6

Besmeer de tostada’s met de sour cream en beleg achtereen­ volgens met de kip, bonen, kip, mais en paprika.

serveertip:

Lekker met verse krul peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.