Linzen-tomatenstoof met bloemkool
Linzen-tomatenstoof met bloemkool

Linzen-tomatenstoof met bloemkool

Het is weer stooftijd! Ga vanavond voor dit vegetarische stoofpotje met linzen en tomaten.

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

winterpeen

1 el

arachideolie

200 g

bloemkoolroosjes

1 el

Mexicaanse tacokruiden

400 g

polpa

50 ml

water

160 g

linzen in blik

10 g

verse krulpeterselie

6 el

witte-kaasblokjes 45+

75 ml

Griekse yoghurt 0%

Het is weer stooftijd! Ga vanavond voor dit vegetarische stoofpotje met linzen en tomaten.

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen 4 min. op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kleinere roosjes en voeg samen met de tacokruiden toe en bak 1 min. Voeg de polpa en het water toe, breng aan de kook en laat ca. 12 min. stoven met de deksel op de pan, tot de groente beetgaar is. Roer af en toe.

3

Laat de linzen uitlekken, spoel af en voeg de laatste minuut toe. Snijd de peterselie fijn en meng door de linzen-tomatenstoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de witte-kaasblokjes over de stoof en serveer met de Griekse yoghurt.

tip

allergietipMet de linzen van Bonduelle is het gerecht glutenvrij.