bewaar
Gestoofde pompoen met puntpaprika en kidneybonen
Gestoofde pompoen met puntpaprika en kidneybonen
bewaar

Gestoofde pompoen met puntpaprika en kidneybonen

Een dagje geen vlees? Probeer deze pompoenstoof met paprika en kidneybonen. Voedzaam en boordevol groente. Daar word je warm van!

30 min. bereiden
licht pittig
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

puntpaprika's

3 el

arachideolie

400 g

koelverse muskaatpompoenstukjes

3 el

Mexicaanse bonenkruiden

400 g

snoepgroente tomatenmix

320 g

rode kidneybonen in blik

250 ml

heet water

15 g

verse platte peterselie

100 g

yoghurt Griekse stijl 0%

Een dagje geen vlees? Probeer deze pompoenstoof met paprika en kidneybonen. Voedzaam en boordevol groente. Daar word je warm van!

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, pompoenstukjes en bonenkruiden 5 min. op middelhoog vuur.

2

Halveer ondertussen de tomaten en laat de rode kidneybonen uitlekken in een vergiet. Voeg de tomaten, kidneybonen en het hete water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 20 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met zout, bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurt.

combinatietipLekker met zilvervliesrijst.