Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice
Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice

Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice

Bouw een Caraïbisch feestje met deze kipstoof met Caribbean spice!

15 min. bereiden
20 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stengels

bleekselderij

1

gele paprika

390 g

scharrelkipdijfilet

3 el

arachideolie

2½ el

Euroma by Jonnie Boer Caribbean spice

5

trostomaten

800 g

zwarte bonen in blik

400 g

koelverse muskaatpompoenstukjes

250 ml

heet water

½ bosje

salade-ui

Bouw een Caraïbisch feestje met deze kipstoof met Caribbean spice!

Aan de slag

1

Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steel- aanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer deze. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, bleekselderij, paprika en Caribbean spice 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

2

Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Voeg de tomaten, bonen, pompoen en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.

4

Snijd de salade-ui in dunne ringen. Breng de stoof op smaak met peper en zout en bestrooi met de salade-ui. Lekker met limoen.

tip

bewaartip Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.