Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen
Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op.
365 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram sperziebonen
sperziebonen
1 venkelknol
venkelknol
400 gram kikkererwten
kikkererwten
7.5 gram verse dille
verse dille
320 gram tonijnstukken in zonnebloemolie
tonijnstukken in zonnebloemolie
1 citroen
citroen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2020 - september 2020
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol eerst in de lengte in parten en dan in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de dille fijn.
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Meng per 4 personen 4 el tonijnolie met het citroenrasp en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sperziebonen, venkel, kikkererwten, dille en dressing tot een salade. Verdeel de tonijn erover en serveer met een partje citroen.
- dieettipVervang de tonijn door Chavroux nature en de tonijnolie door olijfolie (let op, hierdoor is het recept niet meer lactosevrij).
Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen
Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op.

bijgerecht
4 personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol eerst in de lengte in parten en dan in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de dille fijn.
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Meng per 4 personen 4 el tonijnolie met het citroenrasp en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de sperziebonen, venkel, kikkererwten, dille en dressing tot een salade. Verdeel de tonijn erover en serveer met een partje citroen.
dieettip:Vervang de tonijn door Chavroux nature en de tonijnolie door olijfolie (let op, hierdoor is het recept niet meer lactosevrij).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g sperziebonen
1 venkelknol
400 g kikkererwten
7½ g verse dille
320 g tonijnstukken in zonnebloemolie
1 citroen




