Kik­ker­erw­ten-to­nijn­sa­la­de met ven­kel & sper­zie­bo­nen

Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op.

(1) waardeer
bijgerecht Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op. 4 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol eerst in de lengte in parten en dan in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de dille fijn.
  2. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Meng per 4 personen 4 el tonijnolie met het citroenrasp en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng de sperziebonen, venkel, kikkererwten, dille en dressing tot een salade. Verdeel de tonijn erover en serveer met een partje citroen.

dieettip:

Vervang de tonijn door zachte geitenkaas en de tonijnolie door olijfolie (let op, hierdoor is het recept niet meer lactosevrij).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 19 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
september 2020

Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten-to­nijn­sa­la­de met ven­kel & sper­zie­bo­nen

1
1
  • 500 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol eerst in de lengte in parten en dan in dunne reepjes.

3
3
  • 400 g kikkererwten
  • 7½ g verse dille

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de dille fijn.

4
4
  • 320 g tonijnstukken in zonnebloemolie
  • 1 citroen

Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 4 partjes.

5
5

Meng per 4 personen 4 el tonijnolie met het citroenrasp en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Meng de sperziebonen, venkel, kikkererwten, dille en dressing tot een salade. Verdeel de tonijn erover en serveer met een partje citroen.

dieettip:

Vervang de tonijn door zachte geitenkaas en de tonijnolie door olijfolie (let op, hierdoor is het recept niet meer lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.