Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen

Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op.

365 kcal

15 min. bereiden

4.3/5

(20)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram sperziebonen

    sperziebonen

  • 1 venkelknol

    venkelknol

  • 400 gram kikkererwten

    kikkererwten

  • 7.5 gram verse dille

    verse dille

  • 320 gram tonijnstukken in zonnebloemolie

    tonijnstukken in zonnebloemolie

  • 1 citroen

    citroen

september 2020 - september 2020

Aan de slag

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Halveer de bonen en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de knol eerst in de lengte in parten en dan in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de dille fijn.

  2. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft van de vrucht uit, snijd de andere helft in 4 partjes. Meng per 4 personen 4 el tonijnolie met het citroenrasp en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Meng de sperziebonen, venkel, kikkererwten, dille en dressing tot een salade. Verdeel de tonijn erover en serveer met een partje citroen.

  • dieettipVervang de tonijn door Chavroux nature en de tonijnolie door olijfolie (let op, hierdoor is het recept niet meer lactosevrij).

Wat vond je van dit recept?

Kikkererwten-tonijnsalade met venkel & sperziebonen

Lunchtijd = saladetijd! Van deze kikkererwten-tonijnsalade kikker je weer op.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig