bewaar
Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven
Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven
bewaar

Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven

Groenteverrassing: in dit pastagerecht zit niet alleen groente, in de pasta zelf ook!

15 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Bonduelle groentepasta linzen & wortel

2

rode uien

500 g

cherrytomaten

2 el

milde olijfolie

180 g

AH Excellent Taggia-olijf

290 g

tonijnstukken in olijfolie

67½ g

pesto arrabbiata

250 g

ricotta

1 bakje

Biologische tuinkers

Groenteverrassing: in dit pastagerecht zit niet alleen groente, in de pasta zelf ook!

Aan de slag

1

Kook de groentepasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaten in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min.

3

Laat de olijven en tonijn uitlekken. Giet de pasta af (vang 200 ml kookvocht op, per 4 personen) en spoel af onder koud stromend water. Meng de pasta met het kookvocht, de pesto en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schep het ui-tomatenmengsel, de olijven en tonijn erdoor en verdeel over diepe borden. Garneer met de tuinkers.