bewaar
Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven
Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven
bewaar

Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven

Groenteverrassing: in dit pastagerecht zit niet alleen groente, in de pasta zelf ook!

15 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Bonduelle groentepasta linzen & wortel

2

rode uien

500 g

cherrytomaten

2 el

milde olijfolie

180 g

AH Excellent Taggia-olijven

290 g

tonijnstukken in olijfolie

67.5 g

pesto arrabbiata

250 g

ricotta

1 bakje

Biologische tuinkers

Groenteverrassing: in dit pastagerecht zit niet alleen groente, in de pasta zelf ook!

Aan de slag

1

Kook de groentepasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaten in kwarten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min.

3

Laat de olijven en tonijn uitlekken. Giet de pasta af (vang 200 ml kookvocht op, per 4 personen) en spoel af onder koud stromend water. Meng de pasta met het kookvocht, de pesto en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schep het ui-tomatenmengsel, de olijven en tonijn erdoor en verdeel over diepe borden. Garneer met de tuinkers.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta arrabbiata met tonijn, tomaat en olijven

Groenteverrassing: in dit pastagerecht zit niet alleen groente, in de pasta zelf ook!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig