Aardappelpuree met kaas, groenten en kaaskoekjes
Aardappelpuree met kaas, groenten en kaaskoekjes

Aardappelpuree met kaas, groenten en kaaskoekjes

Je wil hierna nooit meer aardappelpuree zonder kaas!

30 min. bereiden
15 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

Zaanlander oud 48+

800 g

kruimige aardappel

2 tenen

knoflook

250 g

Zaanlander jong belegen 48+ kaas

500 g

tomaat

1 el

milde olijfolie

400 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

  • pureestamper of pureeknijper

Je wil hierna nooit meer aardappelpuree zonder kaas!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de oude kaas. Maak 4 ronde hoopjes kaas van Ø 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper. Bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Neem de kaaskoekjes uit de oven en laat afkoelen.

2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de helft van de knoflook fijn. Rasp de jong belegen kaas. Halveer de tomaten. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tomaten 5 min. op de snijkant. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout.

3

Verhit de olie een koekenpan en fruit de gesneden knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.

4

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en laat 3 min. uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper of pureeknijper. Pers de laatste teen knoflook erboven en meng de jong belegen kaas er in delen door tot een gladde puree. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper.

5

Verdeel de puree over diepe borden en verdeel de spinazie, tomaat en kaaskoekjes erover.