Zaanse kaasfondue
Zaanse kaasfondue

Zaanse kaasfondue

De geheimen van deze Hollandse kaasfondue? Niet alleen de Zaanlander kaas, maar ook de rookworst!

35 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

6 personen

280 g

Veluwse rookworst fijn

800 g

koelverse broccoli, wortel, bloemkool

200 g

Zaanlander oud 48+

200 g

Zaanlander jong belegen 48+ kaas

200 g

Zaanlander jong 48+

350 g

snoepgroentemix

2 stronken

witlof

1

vers rustiek stokbrood wit

1 teen

knoflook

200 ml

droge witte wijn

1 el

citroensap

1 el

maizena

2 el

kirsch

Dit heb je nodig

  • kaasfonduepan

De geheimen van deze Hollandse kaasfondue? Niet alleen de Zaanlander kaas, maar ook de rookworst!

Aan de slag

1

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in stukjes. Kook de broccoli, wortel en bloemkool 3 min. Giet af.

2

Rasp ondertussen alle kaas. Halveer de paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommers in 3 stukken en verdeel met de snoeptomaten over schaaltjes. Snijd de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los. Snijd het stokbrood in plakjes.

3

Halveer de knoflook en wrijf de gietijzeren pan of fonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten. Dit duurt ca. 8 min.

4

Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, worst en het brood.