bewaar
Hartige taart met champignons, paddenstoelen, boerenkool en pancetta
Hartige taart met champignons, paddenstoelen, boerenkool en pancetta
bewaar

Hartige taart met champignons, paddenstoelen, boerenkool en pancetta

Paddenstoelen + hartige taart = herfst!

40 min. bereiden
45 min. oventijd
15 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongebrande hazelnoten

125 g

ongezouten roomboter

200 g

tarwebloem

½ tl

zout

15 g

verse salie

5

middelgrote eieren

1 el

water

1

rode ui

2 tenen

knoflook

400 g

paddenstoelen voor pasta

100 g

Beretta pancetta a cubetti (pancetta blokjes)

150 g

gesneden boerenkool

100 g

Zwitserse Gruyère

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • blender of keukenmachine

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Paddenstoelen + hartige taart = herfst!

Aan de slag

1

Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Snijd 4/5 van de boter in blokjes. Zeef de bloem en het zout boven een kom en voeg samen met de boterblokjes en de helft van de salieblaadjes toe aan de hazelnoten in de keukenmachine. Maal in 30 sec. tot kruimelig deeg. Voeg ⅕ van de eieren en het water toe. Laat draaien tot een samen­hangend deeg. Haal uit de machine en kneed met je handen tot een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Scheur de grote padden­stoelen in stukken en halveer de kastanjechampignons. Snijd de rest van de salieblaadjes samen met de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn. 

3

Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paddenstoelen en kruiden toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta  5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak 3 min.

4

Rasp de gruyère. Klop de rest van de eieren los en meng met de gruyère, slagroom en peper. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van  Ø 35 cm. Bekleed de quichevorm voorzichtig met het deeg, het deeg is vrij breekbaar. Prik met een vork gaatjes erin. 

5

Verdeel de boerenkool met de pancetta en de paddenstoelen over de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminium­folie. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.  

Hartige taart met champignons, paddenstoelen, boerenkool en pancetta

Instructievideo - 01:07 min.