Snelle chili sin carne met guacamole, bloemkoolrijst en gegrilde paprika
Chili sin carne, daar hebben we sin in!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el milde olijfolie
- 290 g RUIG gehakt
- 2 el Mexicaanse bonenkruiden
- 295 g gegrilde paprika
- 5 Nederlandse trostomaten
- 600 g bonenmix met mais in blik
- 400 g AH Biologisch tomatenblokjes in blik
- 8 gordita's
- 800 g bloemkoolrijst
- 175 g koelverse guacamole
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vega gehakt met de kruiden 4 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
- Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd het vruchtvlees in reepjes en de knoflook uit het potje fijn. Snijd de tomaten in dunne partjes. Doe de bonenmix in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Voeg de paprika, knoflook, tomaat, bonen en tomatenblokjes toe aan het vega gehakt en verwarm 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
- Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en schep de chili ernaast. Vouw de gordita’s in drieën en steek ertussen. Verdeel de guacamole erover en serveer.
combinatietip:
Lekker met limoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 750 kcal
- eiwit 28 g
-
koolhydraten 71 g
waarvan suikers 17 g -
vet 35 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.200 mg
- vezels 19 g
Ook te zien in
Snelle chili sin carne met guacamole, bloemkoolrijst en gegrilde paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle chili sin carne met guacamole, bloemkoolrijst en gegrilde paprika
- 2 el milde olijfolie
- 290 g RUIG gehakt
- 2 el Mexicaanse bonenkruiden
Verhit de olie in een hapjespan en bak het vega gehakt met de kruiden 4 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
- 295 g gegrilde paprika
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd het vruchtvlees in reepjes en de knoflook uit het potje fijn.
- 5 Nederlandse trostomaten
- 600 g bonenmix met mais in blik
Snijd de tomaten in dunne partjes. Doe de bonenmix in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 400 g AH Biologisch tomatenblokjes in blik
Voeg de paprika, knoflook, tomaat, bonen en tomatenblokjes toe aan het vega gehakt en verwarm 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
- 8 gordita's
Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el milde olijfolie
- 800 g bloemkoolrijst
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en schep de chili ernaast. Vouw de gordita’s in drieën en steek ertussen.
- 175 g koelverse guacamole
Verdeel de guacamole erover en serveer.
combinatietip:
Lekker met limoen.