Groenteburgers met krieltjes
Groenteburgers met krieltjes

Groenteburgers met krieltjes

Gezonde groenteburgers voor elke dag!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

bosuitjes

1

wortel

400 g

broccolirijst

3 el

volkoren tarwemeel

75 g

geraspte kaas 30+

3

middelgrote eieren

1 kg

krieltjes

4 el

milde olijfolie

250 g

cherrytomaten

15 g

verse bieslook

2 tl

appelciderazijn

Dit heb je nodig

  • grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat

Gezonde groenteburgers voor elke dag!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp de wortel grof. Doe de bosui en wortel in een grote kom en meng de kaas, de broccolirijst en het tarwemeel erdoor. Breek de eieren boven de kom en meng ze met een spatel goed door. Breng het mengsel op smaak met peper.

2

Schep met een lepel 8-10 bergjes (burgers) op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bergjes goed aan. Snijd de grote krieltjes doormidden. Leg de krieltjes op de andere met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Bak de burgers en krieltjes in de oven in 25-30 min. goudgeel en knapperig. Wissel de bakplaten halverwege en schep de krieltjes dan meteen om.

3

Snijd ondertussen de tomaten doormidden. Knip de bieslook fijn. Meng de tomaat en bieslook met de rest van de olie en de azijn tot een salade.