Mini groentemuffins van Giorgia's Kitchen

Het ideale tussendoortje: vooraf te maken, makkelijk mee te nemen en vol groente!

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven op 180 °C. Rasp de courgette, knijp goed uit in een schone theedoek zodat het droog wordt. Rasp de wortel en snijd de halve paprika fijn. Meng de courgette, wortel en paprika met de kaas.

  2. Llop de eieren los met de melk en olie. Voeg toe aan de groente. Meng het tarwemeel en bakpoeder erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng tot een dik beslag.

  3. Verdeel het beslag over de muffinvorm, schep de holtes tot ¾ vol. Bak 15-20 min in de oven. Laat helemaal afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

  • variatietipBreng het beslag op smaak met gedroogde kruiden, zoals basilicum of bieslook.
  • bewaartipMaak de muffins van tevoren en bewaar tot 2-3 dagen goed afgedekt in koelkast. Zowel koud als warm lekker. Voor een warme muffin verwarm je ze 10 min. op 160 °C.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Mini groentemuffins van Giorgia's Kitchen

Het ideale tussendoortje: vooraf te maken, makkelijk mee te nemen en vol groente!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig