Shakshuka met couscous
Shakshuka met couscous

Shakshuka met couscous

Shakshuka is er om te blijven. In alle soorten en maten. Probeer deze eens, met couscous!

30 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

2

rode uien

2

rode paprika's

4 el

arachideolie

800 g

tomatenblokjes in blik

4

middelgrote eieren

256 g

Knorr foodtrips shakshuka in pak

150 g

Griekse feta

Shakshuka is er om te blijven. In alle soorten en maten. Probeer deze eens, met couscous!

Aan de slag

1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm, de uien in halve ringen en de paprika’s in dunne repen.

2

Verhit de 1½ el olie in een koekenpan en bak de aubergine in 10 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Roer regelmatig.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui en paprika 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.

4

Voeg de tomatenblokjes en sausmix toe en breng aan de kook. Maak kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in ca. 8 min. stollen.

5

Bereid ondertussen de couscous uit de shakshuka verpakking volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep om met de aubergine.

6

Verkruimel de feta en verdeel met de toppingmix uit de shakshuka verpakking over de shakshuka. Serveer met de couscous.