bewaar
Shakshuka met volkorenbrood
Shakshuka met volkorenbrood
bewaar

Shakshuka met volkorenbrood

Een snelle vega-shakshuka die in 20 minuutjes op tafel staat.

20 min. bereiden
113waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode uien

1 el

traditionele olijfolie

3

puntpaprika's

400 g

tomatenblokjes in tomatensap

4

middelgrote eieren

1

AH Liefde & Passie volkorenbrood

Een snelle vega-shakshuka die in 20 minuutjes op tafel staat.

Aan de slag

1

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.

2

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.

3

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.

4

Snijd het brood in sneetjes. Serveer bij de shakshuka om mee te dopen.

combinatietipOp vakantie? In een stevige (gietijzeren) pan kun je shakshuka ook op de barbecue maken. Helemaal feest: worstjes erbij, ook van de barbecue. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Shakshuka met volkorenbrood

Een snelle vega-shakshuka die in 20 minuutjes op tafel staat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig