Pastaovenschotel met knolselderij

Met pastaovenschotel met knolselderij, ricotta en mozzarella heb heb je een gezonde maaltijd op tafel.

565 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 10 min. oventijd / 40 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 3 min. op laag vuur. Ris de blaadjes en takjes van de kruiden en snijd ⅔ fijn, hou de rest achter. Voeg de fijngesneden kruiden samen met de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in blokjes van 1 cm en kook ze de laatste 5 min. mee met de saus. Voeg het water toe. Breek de lasagnevellen in stukjes van 2 cm. Schep de tomatensaus met knolselderij in de ovenschaal. Steek de lasagnevellen in de saus, zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel raken en goed onderstaan. Bak 35-40 min. in de oven.

  3. Haal na 20 min uit de oven en schep om. Verdeel de ricotta erover, scheur de mozzarella in stukken en verdeel ertussen. Verdeel de achtergehouden kruiden over de kaas en doe terug in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. staan.

Gerelateerde recepten

Pastaovenschotel met knolselderij

Met pastaovenschotel met knolselderij, ricotta en mozzarella heb heb je een gezonde maaltijd op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig