Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 3 min. op laag vuur. Ris de blaadjes en takjes van de kruiden en snijd ⅔ fijn, hou de rest achter. Voeg de fijngesneden kruiden samen met de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in blokjes van 1 cm en kook ze de laatste 5 min. mee met de saus. Voeg het water toe. Breek de lasagnevellen in stukjes van 2 cm. Schep de tomatensaus met knolselderij in de ovenschaal. Steek de lasagnevellen in de saus, zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel raken en goed onderstaan. Bak 35-40 min. in de oven.
Haal na 20 min uit de oven en schep om. Verdeel de ricotta erover, scheur de mozzarella in stukken en verdeel ertussen. Verdeel de achtergehouden kruiden over de kaas en doe terug in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. staan.
Pastaovenschotel met knolselderij
Met pastaovenschotel met knolselderij, ricotta en mozzarella heb heb je een gezonde maaltijd op tafel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pastaovenschotel met knolselderij
Met pastaovenschotel met knolselderij, ricotta en mozzarella heb heb je een gezonde maaltijd op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 3 min. op laag vuur. Ris de blaadjes en takjes van de kruiden en snijd ⅔ fijn, hou de rest achter. Voeg de fijngesneden kruiden samen met de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil ondertussen de knolselderij, snijd in blokjes van 1 cm en kook ze de laatste 5 min. mee met de saus. Voeg het water toe. Breek de lasagnevellen in stukjes van 2 cm. Schep de tomatensaus met knolselderij in de ovenschaal. Steek de lasagnevellen in de saus, zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel raken en goed onderstaan. Bak 35-40 min. in de oven.
Haal na 20 min uit de oven en schep om. Verdeel de ricotta erover, scheur de mozzarella in stukken en verdeel ertussen. Verdeel de achtergehouden kruiden over de kaas en doe terug in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. staan.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
20 g verse Italiaanse kruidenmix
800 g tomatenblokjes in blik
750 g knolselderij
500 ml water
125 g biologische volkoren lasagnebladen
250 g ricotta
400 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)