bewaar
Knolselderijstamppot met venkel
Knolselderijstamppot met venkel
bewaar

Knolselderijstamppot met venkel

Creamy comfort: de knolselderij voor in deze stamppot kook je in melk en pureer je met crème fraîche. Lekker romig!

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

knolselderij

1 liter

halfvolle melk

500 g

venkel

2 el

milde olijfolie

50 g

ongebrande hazelnoten

4

vegetarische bratwurst

20 g

verse selderij

200 g

crème fraîche

½ tl

gemalen nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer

Creamy comfort: de knolselderij voor in deze stamppot kook je in melk en pureer je met crème fraîche. Lekker romig!

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 1½ cm. Breng met de melk aan de kook en kook in 25 min. helemaal gaar. Pas op dat de pan niet overkookt. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

2

Maak ondertussen de venkel schoon. Snijd de onderkant, de stelen en het groen eraf. Snijd het venkelgroen fijn en bewaar voor garnering. Snijd de venkelknol in de lengte in plakken van ca. een½ cm. Schep de venkel in een ruime kom om met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Laat iets akoelen en hak grof. Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Gril in delen de plakken venkel 3 min. per kant, tot ze mooi geschroeid zijn. Houd eventueel warm op een bord onder aluminiumfolie.

3

Bestrijk de vega worsten licht met de rest van de olie. Gril ze 6 min. in de grillpan, zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege. Snijd ondertussen de selderij grof. Pureer ¾ van de knolselderijblokjes met de selderij, crème fraîche, nootmuskaat en het opgevangen kookvocht met de staafmixer tot een romige puree. Schep de rest van de knolselderijblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gegrilde venkel, bestrooi met hazelnoten en venkelgroen en leg er een vega worst bij.

algemeenAfsnijdsels van de groenten, zoals van venkel, kun je invriezen in een ziplockzak of diepvriesbak. Zodra je een zak vol hebt, kun je er bouillon mee maken.