Friese kruidnoten
De smaak van honing en anijs is typerend voor veel Friese lekkernijen. Oók voor deze Friese kruidnoten.

Advertentie
Ingrediënten
- 75 g donkere basterdsuiker
- 3 el halfvolle melk
- 140 g bloemenhoning
- 250 g patentbloem
- 1 el bakpoeder
- 1 el gemalen anijszaad
- ½ tl zout
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 1 middelgroot ei
Keukenspullen
- vershoudfolie
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Smelt de suiker met de melk in een steelpan op laag vuur. Meng dit mengsel in een kom met de honing. Zeef de bloem met de bakpoeder, het anijszaad, zout en de speculaaskruiden boven een andere kom. Voeg het suiker-honingmengsel toe en kneed met de hand tot een egaal maar kleverig deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het deeg in 2 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1½ cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de helft van de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Klop het ei los en bestrijk de balletjes ermee met de bakkwast. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen. Herhaal met de andere helft van het deeg. Friese kruidnoten horen erg knapperig te zijn als ze zijn afgekoeld.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 36 g
waarvan suikers 19 g -
vet 1 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 160 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Friese kruidnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Friese kruidnoten
- 75 g donkere basterdsuiker
- 3 el halfvolle melk
- 140 g bloemenhoning
Smelt de suiker met de melk in een steelpan op laag vuur. Meng dit mengsel in een kom met de honing.
- 250 g patentbloem
- 1 el bakpoeder
- 1 el gemalen anijszaad
- ½ tl zout
- 1 el koek- en speculaaskruiden
Zeef de bloem met de bakpoeder, het anijszaad, zout en de speculaaskruiden boven een andere kom.
Voeg het suiker-honingmengsel toe en kneed met de hand tot een egaal maar kleverig deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het deeg in 2 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1½ cm dik van.
Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.
Leg de helft van de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
- 1 middelgroot ei
Klop het ei los en bestrijk de balletjes ermee met de bakkwast.
Bak de kruidnoten in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Herhaal met de andere helft van het deeg. Friese kruidnoten horen erg knapperig te zijn als ze zijn afgekoeld.