Kip­ta­ji­ne met ha­ris­sa, tut­ti­frut­ti & cous­cous

5 ingrediënten + budgetproof + kiplekker. Deze kiptajine is het allemaal.

(3) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht 5 ingrediënten + budgetproof + kiplekker. Deze kiptajine is het allemaal. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • tajine of braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke kipdijfilet in 4 stukken. Verhit ⅔ van de olie in de tajine of stoofpan en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de tuttifrutti in grove stukken. Voeg de tuttifrutti, harissa en tomatenblokjes toe aan de kip en breng aan de kook. Laat de kiptajine met de deksel op de tajine of stoofpan 20 min op laag vuur stoven.
  3. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de olie. Serveer de couscous met de kiptajine.

combinatietip:

Lekker met citroen en peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 94 g
    waarvan suikers 33 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 47-48

Kiptajine met harissa, tuttifrutti & couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ta­ji­ne met ha­ris­sa, tut­ti­frut­ti & cous­cous

1
1
  • 400 g kipdijfilet
  • 2 el milde olijfolie

Snijd elke kipdijfilet in 4 stukken. Verhit de olie in de tajine of braadpan en bak de kip 2 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 175 g tuttifrutti
  • 1 el harissa
  • 800 g fijngesneden tomaat knoflook-ui

Snijd ondertussen de tuttifrutti in grove stukken. Voeg de tuttifrutti, harissa en tomatenblokjes toe aan de kip en breng aan de kook.

3
3

Laat de kiptajine met de deksel op de tajine of braadpan 20 min op laag vuur stoven.

4
4
  • 300 g couscous
  • 1 el milde olijfolie

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de olie.

5
5

Serveer de couscous met de kiptajine.

combinatietip:

Lekker met citroen en peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.