Groen­teo­me­let met so­ja­saus, cham­pig­nons & chi­li-may­o­saus

Een eitje, deze Aziatische groenteomelet. En ook nog eens 100% budgetproof.

(2) waardeer
hoofdgerecht Een eitje, deze Aziatische groenteomelet. En ook nog eens 100% budgetproof. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd fijn. Klop de eieren los met ¾ van de sojasaus, peper en eventueel zout.
  2. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de gember en nasi-groente 2 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de taugé toe en schep om. Schenk het eimengsel erover en laat met de deksel op de pan in 15 min. op laag vuur gaar worden. Neem de deksel de laatste 2 min. van de pan.
  3. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, champignons en de rest van de sojasaus 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
  4. Neem de omelet uit de pan en schep de champignons met een schuimspaan erover. Meng de chilisaus met de mayonaise en het water en sprenkel over de omelet. Snijd in stukken en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 15 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 47-48

Groenteomelet met sojasaus, champignons & chili-mayosaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­teo­me­let met so­ja­saus, cham­pig­nons & chi­li-may­o­saus

1
1
  • 6 g verse gember
  • 8 witte scharreleieren
  • 1½ el glutenvrije sojasaus

Schil de gember en snijd fijn. Klop de eieren los met de sojasaus, peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 450 g nasigroente
  • 125 g taugé

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gember en nasi-groente 2 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de taugé toe en schep om.

3
3

Schenk het eimengsel erover en laat met de deksel op de pan in 15 min. op laag vuur gaar worden. Neem de deksel de laatste 2 min. van de pan.

4
4
  • 400 g kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de champignons in kwarten en de knoflook fijn.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie
  • ½ el glutenvrije sojasaus

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, champignons en de rest van de sojasaus 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

6
6

Neem de omelet uit de pan en schep de champignons met een schuimspaan erover.

7
7
  • 2 el zoete chilisaus
  • 2 el mayonaise
  • ½ el water

Meng de chilisaus met de mayonaise en het water en sprenkel over de omelet. Snijd in stukken en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.