Amu­se van pa­té, spek en ge­ka­ra­mel­li­seer­de sja­lot

Begin eens met deze amuse: zout, zoet en romig op één lepel.

(12) waardeer
voorgerecht Begin eens met deze amuse: zout, zoet en romig op één lepel. 8 stuks
5 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 amuselepels

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.
  2. Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.
  3. Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Amu­se van pa­té, spek en ge­ka­ra­mel­li­seer­de sja­lot

1
1
  • 3 sjalotten

Snijd de sjalotten in dunne ringen.

2
2
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur.

3
3
  • 1½ el cremaceto balsamico

Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.

4
4
  • 75 g cranberrypaté
  • 8 plakjes AH Biologisch ontbijtspek

Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek.

5
5

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.

6
6
  • 15 g rucola

Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.