Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
Begin eens met deze amuse: zout, zoet en romig op één lepel.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 sjalotten
- 20 g ongezouten roomboter
- 1½ el cremaceto balsamico
- 75 g cranberrypaté
- 8 plakjes AH Biologisch ontbijtspek
- 15 g rucola
Keukenspullen
- 8 amuselepels
Advertentie
Bereiden
- Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.
- Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.
- Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 90 kcal
- eiwit 3 g
-
koolhydraten 3 g
waarvan suikers 2 g -
vet 7 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 200 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
- 3 sjalotten
Snijd de sjalotten in dunne ringen.
- 20 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur.
- 1½ el cremaceto balsamico
Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.
- 75 g cranberrypaté
- 8 plakjes AH Biologisch ontbijtspek
Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.
- 15 g rucola
Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.