bewaar
Lasagne van knolselderijbladen met gehakt en olijven
Lasagne van knolselderijbladen met gehakt en olijven
bewaar

Lasagne van knolselderijbladen met gehakt en olijven

Geen pasta, wel veel groente in deze lasagne van knolselderijbladen.

40 min. bereiden
50 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

2 tenen

knoflook

2 stengels

bleekselderij

250 g

winterpeen

2

tomaten

50 g

Parmezaanse kaas

2 el

milde olijfolie

300 g

mager rundergehakt

2 el

tomatenpuree

15 g

verse basilicum

60 g

groene olijven zonder pit

600 g

tomatenblokjes in blik

50 g

De Zaanse Hoeve ongezouten roomboter

60 g

tarwebloem

600 ml

magere melk

Geen pasta, wel veel groente in deze lasagne van knolselderijbladen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van 2 mm. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in dunne boogjes. Schil de winterpeen, snijd in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Rasp de Parmezaanse kaas.

2

Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, bleekselderij en peen 5 min. Voeg het rundergehakt en de tomatenpuree toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig.

3

Snijd ondertussen het basilicum fijn en de olijven in stukjes. Voeg de gesneden tomaten, de tomatenblokjes uit blik, het basilicum en de olijven toe en verwarm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. al roerend garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, knolselderijbladen en bechamelsaus. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek na ca. 35 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

bewaartipJe kunt lasagne vooraf maken en invriezen. Laat goed afkoelen, dek af met vershoudfolie en zet in de vriezer. De lasagne is dan 3 maanden houdbaar. Haal de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron. Warm 3-4 min. op in de magnetron of ca. 20 min. afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 180 ºC.

variatietipVervang de Parmezaanse kaas door biologische belegen kaas en laat het gehakt weg.