La­sag­ne van knol­sel­de­rij­bla­den met ge­hakt en olij­ven

Geen pasta, wel veel groente in deze lasagne van knolselderijbladen.

(0) waardeer
hoofdgerecht Geen pasta, wel veel groente in deze lasagne van knolselderijbladen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van 2 mm. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in dunne boogjes. Schil de winterpeen, snijd in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, bleekselderij en peen 5 min. Voeg het rundergehakt en de tomatenpuree toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen het basilicum fijn en de olijven in stukjes. Voeg de gesneden tomaten, de tomatenblokjes uit blik, het basilicum en de olijven toe en verwarm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. al roerend garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, knolselderijbladen en bechamelsaus. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek na ca. 35 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

variatietip:

Vervang de Parmezaanse kaas door biologische belegen kaas en laat het gehakt weg.

bewaartip:

Je kunt lasagne vooraf maken en invriezen. Laat goed afkoelen, dek af met vershoudfolie en zet in de vriezer. De lasagne is dan 3 maanden houdbaar. Haal de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron. Warm 3-4 min. op in de magnetron of ca. 20 min. afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 180 ºC.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 41 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne van knolselderijbladen met gehakt en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne van knol­sel­de­rij­bla­den met ge­hakt en olij­ven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 C.

2
2
  • 1 knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij

Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken van 2 mm. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in dunne boogjes.

3
3
  • 250 g winterpeen
  • 2 tomaten
  • 50 g Parmezaanse kaas

Schil de winterpeen, snijd in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Rasp de Parmezaanse kaas.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, bleekselderij en peen 5 min.

5
5
  • 300 g mager rundergehakt
  • 2 el tomatenpuree

Voeg het rundergehakt en de tomatenpuree toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig.

6
6
  • 15 g verse basilicum
  • 60 g groene olijven zonder pit

Snijd ondertussen het basilicum fijn en de olijven in stukjes.

7
7
  • 600 g tomatenblokjes in blik

Voeg de gesneden tomaten, de tomatenblokjes uit blik, het basilicum en de olijven toe en verwarm nog 5 min. mee.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 50 g De Zaanse Hoeve ongezouten roomboter
  • 60 g tarwebloem

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. al roerend garen.

10
10
  • 600 ml magere melk

Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.

11
11

Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12

Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens tomatensaus, knolselderijbladen en bechamelsaus.

13
13

Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.

14
14

Dek na ca. 35 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

variatietip:

Vervang de Parmezaanse kaas door biologische belegen kaas en laat het gehakt weg.

bewaartip:

Je kunt lasagne vooraf maken en invriezen. Laat goed afkoelen, dek af met vershoudfolie en zet in de vriezer. De lasagne is dan 3 maanden houdbaar. Haal de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron. Warm 3-4 min. op in de magnetron of ca. 20 min. afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 180 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.