Een­vou­di­ge spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen aan je spaghetti bolognese.

(373) waardeer
italiaans hoofdgerecht Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen aan je spaghetti bolognese. 4 personen
3 373

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
  2. Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Je kunt de bouillon vervangen door rode wijn voor een extra volle smaak.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

bewaartip:

Je kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se ma­ken

kookles - 04:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Eenvoudige spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­vou­di­ge spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 250 g winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij

Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g mager rundergehakt

Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

4
4
  • 90 ml runderbouillon
  • 800 g tomatenblokjes in blik

Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.

6
6
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Je kunt de bouillon vervangen door rode wijn voor een extra volle smaak.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

bewaartip:

Je kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.