Eenvoudige spaghetti bolognese

Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen aan je spaghetti bolognese.

715 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

  2. Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.

  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.

  • vegatipMaak ook eens deze vega spaghetti bolognese.
  • combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.
  • variatietipEten er geen kinderen mee? Je kunt de bouillon vervangen door rode wijn voor een extra volle smaak.
  • bewaartipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Spaghetti bolognese maken

    Instructievideo - 04:19 min.

Eenvoudige spaghetti bolognese

Elke Italiaanse nonna heeft haar eigen bologneserecept. Varieer er dus op los door bijvoorbeeld rode wijn toe te voegen aan je spaghetti bolognese.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig