Spaghetti bolognese met rijkgevulde saus
Dé klassieker uit bella Italia: spaghetti met rijkgevulde tomatensaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g parmaham
- 45 g ongezouten roomboter
- 400 g rundergehakt
- 225 g winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 75 ml AH Huiswijn rood
- 600 g gepelde tomaten in blik
- 300 g spaghetti
- 15 g verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.
- Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de bolognesesaus. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus en bestrooi met het basilicum.
combinatietip:
Lekker met geraspte kaas

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 720 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 960 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Spaghetti bolognese met rijkgevulde saus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti bolognese met rijkgevulde saus
- 100 g parmaham
- 45 g ongezouten roomboter
Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min.
- 400 g rundergehakt
Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.
- 225 g winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe.
- 75 ml AH Huiswijn rood
- 600 g gepelde tomaten in blik
Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.
- 300 g spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 15 g verse basilicum
Haal de blaadjes basilicum van de takjes.
Serveer de spaghetti met de bolognesesaus en bestrooi met het basilicum.
combinatietip:
Lekker met geraspte kaas