Spaghetti bolognese
670 kcal
20 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 ui
ui
250 gram winterpeen
winterpeen
2 stengels bleekselderij
bleekselderij
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
25 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
450 gram mager rundergehakt
mager rundergehakt
6 eetlepel runderbouillon van tablet
runderbouillon van tablet
800 gram tomatenblokjes
tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
tomatenpuree
300 gram spaghetti
spaghetti
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 02 - Ontdek Amerika
Snipper de ui zeer fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie en de boter in een pan en bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 4 min. rul. Voeg de bouillon toe en roer goed.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 30 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over borden en schep de saus erover.
- combinatietipLekker met geraspte kaas.
- bereidingstipGebruik veel water (wel 5 liter voor 1 pak). Eerst water koken, dan pasta erin. Af en toe roeren, anders kleeft de pasta aan elkaar.
Aardappelen en pasta koken
Instructievideo - 02:52 min.
Spaghetti bolognese

hoofdgerecht
4 personen
670 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui zeer fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie en de boter in een pan en bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 4 min. rul. Voeg de bouillon toe en roer goed.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 30 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over borden en schep de saus erover.
combinatietip:Lekker met geraspte kaas.
bereidingstip:Gebruik veel water (wel 5 liter voor 1 pak). Eerst water koken, dan pasta erin. Af en toe roeren, anders kleeft de pasta aan elkaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
250 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
2 el traditionele olijfolie
25 g ongezouten roomboter
450 g mager rundergehakt
6 el runderbouillon van tablet
800 g tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
300 g spaghetti




