bewaar
Echte Italiaanse spaghetti bolognese
Echte Italiaanse spaghetti bolognese
bewaar

Echte Italiaanse spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese zoals spaghetti bolognese hoort te zijn. Met gehakt én spek.

45 min. bereiden
805waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

300 g

winterpeen

1 stengel

bleekselderij

100 g

ontbijtspek aan een stuk

3 el

traditionele olijfolie

500 g

rundergehakt

70 g

tomatenpuree

1 tl

gedroogde oregano

250 ml

rode wijn

250 ml

rundvleesbouillon van tablet

400 g

tomatenblokjes

500 g

lunghi extra lange spaghetti

Spaghetti bolognese zoals spaghetti bolognese hoort te zijn. Met gehakt én spek.

Aan de slag

1

Snipper de ui, rasp de wortel en snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 3 min. zachtjes. Voeg het spek en gehakt toe en roerbak 5 min. tot het gehakt rul is. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak 2 min mee. Schenk de wijn erbij en laat nog 5 min. sudderen. Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. sudderen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af (niet met koud water spoelen!) en verdeel over de borden. Schep de saus over de spaghetti.

combinatietipLekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.

algemeenDit is een snelle versie van de klassieke 'Ragú Bolognese'. De Italianen laten deze saus minstens anderhalfuur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.