Bolognesesaus met rode wijn
Bolognesesaus met rode wijn

Bolognesesaus met rode wijn

Basisaus voor een écht goede bolognese. Buon Appetito!

30 min. bereiden
30 min. wachten
237waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ liter

water

1

tuinkruidenbouillontablet

1

grote ui

1

winterpeen

3 stengels

bleekselderij

100 g

ontbijtspek aan een stuk

30 g

ongezouten roomboter

400 g

rundergehakt

150 ml

Gigondas rode wijn

2 el

tomatenpuree

3 dl

halfvolle melk

Basisaus voor een écht goede bolognese. Buon Appetito!

Aan de slag

1

Breng in een pan het water aan de kook. Los het bouillontablet erin op en meet 1 1/2 dl af (rest wordt niet gebruikt). Snipper de ui, was de wortel en bleekselderij en snijd klein. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak het gehakt rul.

2

Voeg de ui, wortel, bleekselderij en spek toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg de wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min op hoog vuur inkoken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit de melk in een pannetje en voeg vervolgens toe aan de saus. Laat de saus ca. 30 min. zachtjes koken op laag vuur met het deksel schuin op de pan.

tip

combinatietipServeer met spaghetti en versgeraspte parmezaanse kaas.